Tilbake
Johannes Andersen

Biru Baby

Fra den bitende kalde vidda i nord kommer det revolusjonerende samiske rockebandet Biru Baby med sin bisarre stil og sound. De inntar NTE Arena mandag 4/9 for å spille for over 800 elever og lærere ved Olav Duun videregående skole. Ferden fortsetter til Grong, Kolvereid, Steinkjer, Inderøy, Verdal, Levanger og Stjørdal. Når siste konsert er avsluttet i storsalen på Kimen kulturhus, har bandet spilt for alle de 5500 elevene i videregående skole i Nord-Trøndelag.

Kjernen i Biru Baby er Ida Iki (gitar/vokal) og Hánná Krogh Reinsnes (vokal). På turneen har de med sitt trofaste bandcrew og to dansere. De spiller hardtslående rock med mye humor, ironi og bannskap, og synger på både norsk og engelsk etter hva som passer dem. Humoren til tross er det mye alvor i tekstene, som kan handle om utestengelse og selvbilde (Peep Show Bunny, My Skin), seksuelt misbruk (LaLa Under Table), samisk identitet (Alienz, Heålålelå, Broom), rovdyrdebatten (Bitch Wolf) og generelt om problemer med forhold og seksualitet (Slutt Slut, Fuck My Heart, Break Break Fakey Clown).

Musikken deres har blitt kalt «ufattelig», «briljant unikt» og «babymetal på syre». Etter noen helsprø konserter i Norge i 2015 og 2016 er bandet på manges lepper. På bransjefestivalen Trondheim Calling ble Biru Baby utnevnt til det mest eksentriske innslaget, og kåret til festivalens vinnerne av forskjellige musikkmagasiner og musikkjournalister.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Trøndelag
  • Kunstnere/grupper: Biru Baby

Om kunstner / utøver / gruppe

Publikumskommentarer